Αναγνώστες

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ - Ένας γενετικός εφιάλτης

Ο τίτλος της ανάρτησης "ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ - Ένας γενετικός εφιάλτης"  είναι τίτλος βιβλίου. Τίτλος Πρωτότυπου: Le Monde Selon Monsanto. Συγγραφέας: Μαρί Μονίκ Ρομπεν. Μετάφραση: Μαρία Παπαηλιάδη. Εκδόσεις Πάπυρος

Επίσης, υπάρχει και αντίστοιχη ταινία με τίτλο The World According to Monsanto

Η Μονσάντο είναι ηγετική δύναμη παγκόσμια στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ), με πωλήσεις 11,7 δισ. δολλαρίων το 2009, και μιά από τις πλέον αμφιλεγόμενες εταιρείες στην ιστορία της βιομηχανίας. Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε ανέκδοτα ντοκουμέντα, σε μαρτυρίες θυμάτων, επιστημόνων και πολιτικών και αποκαλύπτει το ρόλο της Monsanto στην παγκόσμια εξάπλωση των μεταλλαγμένων, χωρίς κάνεναν ουσιώδη έλεγχο των επιπτώσεών τους στη φύση και την ανθρώπινη υγεία και σε πλανητική κλίμακα.

Από αυτά που μαθαίνω και πληροφορούμαι, στο άμεσο μέλλον σχεδόν όλες οι τροφές θα είναι μεταλλαγμένες, θα απαγορευτούν τα συμπληρώματα διατροφής, οι βιταμίνες κλπ. οπότε, όλοι θα είμαστε "υποχρεωμένοι" να τρώμε από τα μολυσμένα και μεταλλαγμένα προϊόντα. Σ' αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο η  ενεργοποίηση του κώδικα Alimentarius. Στην Ελλάδα έρχεται αυτό το νομοσχέδιο τον Απρίλιο του 2011. Θα ερευνήσω περισσότερο το θέμα και θα γράφω εδώ ότι πληροφορίες βρίσκω. Προς το παρόν παραθέτω κάποια links για τον κώδικα Alimentarius.
Codex Alimentarius: Το απόλυτο διατροφικό μέσο μαζικής εξόντωσης ;
Codex Alimentarius: Ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω της διατροφής έρχεται και στην Ελλάδα! (Διατροφικές Γενοκτονίες!)
Αντίσταση στον Κώδικα Διατροφής Codex Alimentarius

Να σημειώσω ότι δεν είναι ανάγκη να μας πιάσει πανικός. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να πληροφορηθούμε για το τι πρόκεται να γίνει και να λάβουμε τα μέτρα μας. Δεν είναι βέβαια εφικτό για τη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού να έχει τη δικιά του φάρμα και το δικό του αγρόκτημα για να ξέρει τι τρώει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Μπορούμε για παράδειγμα να υποστηρίξουμε αυτούς που κάνουν βιολογικές καλλιέργειες.

Όσοι έχετε ψάξει το θέμα κι έχετε να προσθέσετε περισσότερα στοιχεία, μπορείτε να τα προσθέσετε σαν σχόλια εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Χωρίς να θέλω να τρομοτρατήσω θα ήθελα να προσθέσω ότι ένα μεγάλο μέρος τροφήμων είναι ήδη μεταλλαγμένα και αυτό οφείλετε στα σπόρια τα οποία παράγονται από βιομηχανίες καθώς και στο ότι πλέον οι αγρότες δεν "επιτρέπται" να καλλιεργούν δικά τους σπόρια πολλές φορές. Μάλιστα τα συγκεκριμμένα σπόρια κρατάνε μόνο για μια σοδιά, πράγμα καθόλου τυχαίο αφού είναι τέτοιος πλέον ο γενετικός τους κώδικας. Χαρακτηριστικά ντοκουμέντα μπορεί όποιος θέλει να δει σε ντοκιμαντέρ όπως

    The World According to Monsanto (TV 2008)

    The corporation (2009)

    ΑπάντησηΔιαγραφή