Αναγνώστες

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ - Προετοιμασία με Σοφία

Τις τελευταίες μέρες έχουμε καταιγισμό ισχυρών ηλιακών καταιγίδων (solar flares ή solar storms), ενώ αναμένονται κι άλλες  Αυτές οι καταιγίδες θεωρούνται οι ισχυρότερες που έχουν παρατηρηθεί από το 2006 και μετά. Οι καταιγίδες είναι συνήθως αποτέλεσμα μεγάλων εκρήξεων που γίνονται στην επιφάνεια του Ηλιου. Ανάλογα με την έντασή τους, μπορούν να  δημιουργήσουν προβλήματα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης αλλά και στις τηλεπικοινωνίες. Η τελευταία ηλιακή καταιγίδα προκάλεσε ζημιές στις τηλεπικοινωνίες στην Κίνα.

Από δημοσιεύσεις της ΝΑSA αναμένεται μια μεγάλη ηλιακή καταιγίδα που θα σταματήσει τις τηλεπικοινωνίες στον πλανήτη, το δίκτυο ύδρευσης κλπ. «Γνωρίζουμε ότι έρχεται όμως δεν ξέρουμε πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα», δήλωσε ο Dr. Richard Fisher, διευθυντής του τμήματος ηλιακής φυσικής της Nasa, στη Daily Telegraph. «Θα διαταράξει τηλεπικοινωνίες, δορυφόρους, αεροπορικά ταξίδια, τράπεζες, υπολογιστές, ότι είναι ηλεκτρονικό. Θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα για την ανθρωπότητα», πρόσθεσε. «Μεγάλες περιοχές θα μείνουν χωρίς ηλεκτρική ενέργεια και θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι ζημιές. Οι ηλιακές εκρήξεις μεταβάλλουν το μαγνητικό πεδίο της γης πολύ γρήγορα σαν κεραυνός». 

Επομένως, καλό είναι να εφοδιαστεί κάποιος με ό.τι θα χρειαστεί για ένα μήνα: νερό, τροφή, τα φάρμακά του, ίσως και με κάποια μετρητά, κλπ. Έτσι μπορεί να μην επηρεαστεί πολύ από τον πανικό που θα κυριεύσει τον περισσότερο κόσμο που θα είναι απροετοίμαστος. Σίγουρα μετά από αυτό δεν θα είμαστε οι ίδιοι.
Πότε θα γίνει αυτή η καταιγίδα; η απάντηση είναι δεν γνωρίζουμε. Άλλοι λένε το 2012, άλλοι το 2013. Το σίγουρο είναι ότι οι καταιγίδες θα συνεχίζονται μέχρι το 2016. Οπότε καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι ανά πάσα στιγμή.

Οι κάτωθι ιστοσελίδες παρέχουν περισσότερες πληροφορίες γι αυτό το φαινόμενο.

Η ηλιακή καταιγίδα που έρχεται το 2012!
 

Εύχομαι σε όλους να κάνουμε επιλογές με Σοφία!

1 σχόλιο:

  1. Πράγματι οι καταιγίδες είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τον άνθρωπο. Στην Αμερική όπου είναι μεγάλες οι εκτάσεις και τέτοια φαινόμενα ευδοκιμούν δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει όταν φτάνει στο χείλος της καταστροφής. Ευτυχώς η πατρίδα μας με τα υψηλά βουνά είναι λίγο πιο προστατευμένη και λιγότερο ευάλωτη σε τέτοιου είδους καταστροφές. Αυτό όσον αφορά τον άνεμο. Γιατί οι βροχές.. πάντα βρίσκουν τον τρόπο να μας βάζουν σε μπελά. Τώρα η γνώση είναι δύναμη και για την ηλιακή καταιγίδα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Πολύ καλή πληροφορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή