Αναγνώστες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Τα παιδιά μας χρειάζεται να διδαχθούν ΙΣΟΤΗΤΑ και ΣΕΒΑΣΜΟ της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Να σταματήσει ο χλευασμός στα σχολεία

Ένα 14χρονο παιδί αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε την γελοιοποίηση από τους συμμαθητές του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

Το φαινόμενο της γελοιοποίησης των παιδιών που είναι διαφορετικά (π.χ. ευαίσθητα, παχιά, πολύ αδύνατα, διαφορετικού φύλου, διαφορετικής εξυπνάδας, διαφορετικής ομορφιάς, διαφορετικού χρώματος κλπ) είναι συχνό στα σχολεία.

Το παιδί άρχισε να γελοιοποιείται από τους συμμαθητές του από τότε που πήγαινε στο δημοτικό, επειδή γεννήθηκε ομοφυλόφιλος και του άρεσε περισσότερο να κάνει παρέα με κορίτσια. Τελικά δεν άντεξε όλη αυτή την γελοιοποίηση και αυτοκτόνησε.  

Αυτό το παιδί ήταν ένας Δάσκαλος. Πριν πεθάνει ανέβασε ένα video στο youtube που περιέγραφε τι περνούσε και μιλούσε για ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, κιλών, ομορφιάς κλπ.  Δείτε  αυτό το video όπου ο Anderson Cooper από το CNN μιλάει με τους γονείς του παιδιού. Περιέχει και ένα μικρό κομμάτι από το video που ανέβασε ο μικρός στο youtube, όπου μιλάει ο ίδιος

Σας ενθαρρύνω να υποστηρίξετε την καμπάνια του Anderson Cooper για να σταματήσει αυτή η κατάσταση στα σχολείαΜοιραστείτε αυτό το μήνυμα με όσους ξέρετε. Χρειάζεται να αλλάξει αυτή η κατάσταση και να μάθουν τα παιδιά μας ότι έχουν όλοι δικαίωμα στη χαρά και στην αγάπη!!!

1 σχόλιο:

  1. Δύσκολες καταστάσεις, και δυστυχώς θα πρέπει να στεκόμαστε πλάι στα παιδιά και όχι από πάνω τους. Όλοι και όχι μόνο οι γονείς τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή